maandag 25 januari 2016

Daguitstap Westhoek - over Meetjeslandse grenzen

Op pad met 24 reisgenoten, een zeer gevarieerde (& aangename) groep, geeft ook gevarieerde ervaringen, maar iedereen was unaniem: het was een schitterende dag, een geslaagde uitstap. Enkele sfeerbeelden. 

Tyne Cot CemeteryOndanks ons kleine landje is "de Westhoek" zeer verscheiden binnen zijn gebied (niet-gespecialiseerd in de streek, maar ik geef er graag een woordje uitleg over ) en de keuze om een dag uit te stippelen groot. 

Ik koos voor een ietwat andere invalshoek in de voormiddag, we bezochten de kapelanij te Alveringem om in de namiddag wat meer de 'hoogtepunten' mbt WO I te volgen. Hiervoor hadden we afspraak met een gespecialiseerde gids ter plaatse voor een boeiende ontdekking van oorlogssites van de zgnd. Ieperboog. 

Tyne Cot Cemetery jan. 2016
Onze dag sloten we traditioneel af met de Last Post, een extra persoonlijke ervaring door de deelname aan de ceremonie. 
Deelname ceremonie Last Post
Deelname ceremonie Last Post


Om met een beeld af te sluiten: zo uniek als dit bloeiende roosje bij het graf van de 'soldaat in de Grote Oorlog - gekend door God' in de winter, zo uniek zijn de verhalen van veel gebeurtenissen en mensen uit die gruwelijke periode. 


Winter- bloeiend roosje milit. begraafplaats


En onder andere die unieke verhalen weet een gids het publiek mee te geven .. zowel in de Westhoek als in het Meetjesland. In dit geval: omdat we het nooit zouden vergeten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten