dinsdag 10 april 2018

De laatste voorbereidingen voor Erfgoeddag te Maldegem!!

“Kiezen voor erfgoed” centraal op Erfgoeddag 2018 in Maldegem

De achttiende editie van Erfgoeddag in Maldegem op zondag 22 april staat helemaal in het teken van “Kiezen voor erfgoed”. Alle activiteiten gaan door in het gemeentehuis (Marktstraat 7) en het Oud Stad- en Schepenhuis (Marktstraat 38-40). Ze zijn gratis toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 uur.

Het programma omvat 4 onderdelen:

Twee eeuwen gemeenteraadsverkiezingen in Maldegem
“Kiezen voor Erfgoed” biedt de kans om het cultureel erfgoed over verkiezingen te tonen. Hoe werden lokale verkiezingen vroeger georganiseerd? Waarin verschilde de organisatie van die verkiezingen vroeger met deze van vandaag? Wie mocht stemmen en wie niet? Welke partijen en politieke figuren hadden het voor het zeggen? Dit en meer ontdek je tijdens de expo over bijna twee eeuwen gemeenteraadsverkiezingen in Maldegem in het gemeentehuis en het Oud Schepenhuis. In de namiddag zijn er rondleidingen voorzien.

Maak je eigen verkiezingsaffiche  
In het fractielokaal van het gemeentehuis kunnen kinderen hun portretfoto laten nemen, waarmee ze dan creatief aan de slag kunnen gaan om hun eigen verkiezingsaffiche te maken. Deze workshop is vrij en doorlopend toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Politiek café over “kiezen voor erfgoed”
Tijdens dit debat om 10.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis krijgen de politieke fracties de kans om hun visie over erfgoed in Maldegem toe te lichten en kom je dus te weten hoe de toekomstige beleidsmensen zullen "kiezen voor erfgoed". Aansluitend kan er nog wat worden nagekaart bij een drankje.

Verleden, heden en toekomst van het Oud Stad- en Schepenhuis
In het Oud Stad- en Schepenhuis van Maldegem kiezen de nieuwe eigenaars resoluut voor een nieuwe bestemming met respect voor erfgoed. aNNo architecten lichten de herbestemmingsplannen toe. Luc De Coninck koos met zijn lens en toont een fijn staaltje urbex-fotografie. Dankzij een aantal Maldegemse getuigenissen op film door Future Talents kan je de hele dag door het vroegere reilen en zeilen in het Oud Stad- en Schepenhuis ontdekken. Als muren konden spreken…

Twee eeuwen gemeenteraadsverkiezingen in Maldegem” in het gemeentehuis en Oud Schepenhuis, “Als muren konden spreken: Maldegemse getuigenissen op film door Future Talents”  en “Urbex fotografie: het Oud Stadhuis door de lens van fotograaf Luc De Coninck” in het Oud Stadhuis  zijn ook nog op maandagvoormiddag 23 april te bezoeken tussen 8.30 uur tot 12.00 uur.

Het uitgebreid programma van de Erfgoeddag 2018 in Maldegem vind je via https://www.maldegem.be/erfgoeddag-2018_programma.

Info
050 72 89 79 | Cultuurdienst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten