zondag 13 september 2015

Geslaagde Open Monumentendag 2015

Blik op koorgedeelte

Vandaag had ik in Middelburg de eer om de bezoekers van de Sint-Petrus en Sint-Pauluskerk te ontvangen & rond te leiden. 

Met een ge├»nteresseerd en divers publiek belichtten we een aantal kerkschatten en klassiekers uit vervlogen tijden. Maar ook even herinneren aan vroegere gebruiken en overtuigingen maken een verhaal tastbaar. 


Kruis-relikwie
Dankzij moderne beveiliging (en toestemming van de heer pastoor) kunnen zeer historisch-waardevolle items veilig aan het publiek getoond worden, zo vandaag een extra pronkstuk in primeur. Het Kruis-relikwie zorgde in vervlogen tijden voor veel bezoek in Middelburg, vandaag brachten we het opmerkelijke verhaal terug onder de aandacht. 


Het rijke kerkinterieur werd enthousiast ontdekt. Tel daarbij de persoonlijke toelichting van dhr. Eric Verstraete ter afsluiting van de unieke tentoonstelling "arme klarenklooster" en we besluiten een geslaagde Open Monumentendag 2015. 

Heb je de rondleiding gemist of heb je interesse in een bezoek aan Middelburg, neem zeker contact met me op en we bespreken verdere wensen en specificaties. 

De tentoonstelling is - met uitzondering van de grafsteen van Barbe de Damhouder - alsnog heel even in de kerk te bezichtigen en wie weet de Kruis-relikwie ook nog wel ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten