dinsdag 1 september 2015

Vakantie ebt weg en dan ... is er (alweer) feest!

Feest van het onroerend erfgoed! 

We pikken de draad allemaal min of meer weer op: werk, school, hobby's, het 'gewone' ritme... dus ook ik terug wat meer in de weer met het uitwerken van een aantal (gids-)ideeën die zich de voorbije zomer af en toe aandienden. 

September opent echter maar net de boeken en Open Monumentendag komt er al aan! Op zondag 13 september is het dus voor de 27ste keer Open Monumentendag. 


Ook Maldegem - organisatie Gemeentelijk Erfgoedcomité - schenkt extra aandacht aan één van haar verborgen pareltjes: deze keer valt de beurt aan de kerk Sint-Petrus en Paulus te Middelburg, een mooie afsluiter overigens van de tentoonstelling van de voorbije zomer.  

Zowel de kerk en haar interieur (rondleiding 14u, door mezelf) als de tijdelijke tentoonstelling rond 500 jaar Arme Klaren (rondleiding door dhr. Eric Verstraete om 15u30) krijgen de verdiende aandacht. Er zijn dit jaar - in tegenstelling tot eerder, waarbij er 1 thema was - 5 categorieën op Open Monumentendag. Ik weet niet onder welk de kerk van Middelburg precies werd gecategoriseerd, volgens mij zijn er wel 3 van toepassing: "Verborgen Parel", maar ook "Klassieker" en zelfs ook "Vergeet-me-nietje"... welke vind jij meest toepasselijk? 

Welke categorie ook, zeker een bezoekje waard!  Vergeet niet in te schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten